Nyttig å vite

Hage
Alt uteareale er fellesareale. Og vi liker å tenke at alt er alles ansvar, at vi tar var på og rydder som om det var vårt eget. I 1997 ble gårdsrommet vårt kåret til Oslos flotteste, i regi av Obos. Vi har gode tradisjoner og mye å ta vare på.

Redskapsboden midt i gården inneholder hageredskap som bare er å bruke, og åpnes med vaskerinøkkel.

Arrangementer i fellesarealet
Dette er det full anledning til, så lenge det ryddes i etterkant og generelt tas hensyn til andre beboere. Om arrangementet planlegges utover tider for ro i gården må styret kontaktes.

Vi har store og mindre telt som kan leies.

Miljøgruppen
I Torshov kvartal 16 har vi mange tradisjoner og tiltak, som gjør borettslaget til et godt sted å bo og leve. Vi har sommerfest og julegrantenning, planter ut blomster og gjør en rekke mindre ting som bidrar. Mye av dette skjer takket være Miljøgruppen.

Miljøgruppen er en løs og frivillig gruppe hvor alle som vil bidra til at gården blir hyggelig å bo i, kan være med. Det skal være lystbetont og uforpliktende.

Leder for miljøgruppen er Jenny Clarhäll: Epost jenny.clarhall@gmail.com og tlf 924 34 181.

Brannsikring
Torshov kvartal 16 er en eldre gård med etasjeskillere av tre. Vi har nylig hatt befaring av Brann- og redningsetaten, rapporten herfra er nå tilgjengelig og danner grunnlag for styrets videre arbeid med brannsikring.

Hver leilighet har fått utdelt brannvarslere og pulverapparater, som vil bli skiftet ut av borettslaget i henhold til produktenes levetid. Brannvarslere og pulverapparater er levert av Trygg og Sikker, på samme tidspunkt til alle leiligheter. Firmaet vil varsle styret når utstyret skal skiftes ut. Den enkelte andelseier er selv ansvarlig for at utstyret er i stand og tilgjengelig. Matlaging mm kan feks gjøre at varslere ikke holder tiden ut. Ved spørsmål kan Trygg og Sikker v/ketil@tryggogsikker.no kontaktes. Se evt http://www.tryggogsikker.no

TV og Data
Borettslaget har avtale med Lynet om leveranse av internett gjennom fiber, som betales via husleien. Hver leilighet har krav på ett fungerende nettpunkt, som kan tilkobles trådløs ruter e.l. Hastigheten er 100/mbps både for opp- og nedlasting. Tilbudet er frivillig å bruke, men man kan ikke melde seg ut. For spørsmål, ta kontakt med Lynet.

Dersom det gjelder klager, kan det være lurt å ta dette skriftlig med Lynet på post@kvartal16.no på kopi.

w: Lynet

Beboere som ønsker TV, kan tegne egen avtale med et selskap som leverer TV via fiber. De fleste gården bruker per dags dato Riks-TV.  Dette er en privat avtale som ikke går via borettslaget.

Flaggheising
Flagg heises normalt på de fleste større flaggdager. Er det spesielle behov, som jubileum eller begravelser, ta kontakt med styret på post@kvartal16.no.

Vaskerier
Det finnes to vaskerier i gården vår, hvor du finner både vaskemaskiner og tørketromler. Ett i Erika Nissens gate 12, ett i Agathe Grøndahls gt 22. Samme nøkkel som til redskapskjul.

Avfallshåndtering
Husholdningsavfall kastes i hvite, grønne og blå poser i søppelbøtter i gårdsrommet. Vi har egne containere til papir. Farlig avfall, annet avfall og gjenstander som ikke får plass i poser må leveres på gjenbruksstasjoner.

Oversikt over større vedlikeholdstiltak som er utført:
2019 Flomsikring nedre gård
2015 Oppussing nedre fasade, samt flekkvis utbedring øvre
2013 Rehabilitering av uterom
2012 Fellesvaskeriene er oppusset
2012 Nyrehabiliterte piper i borettslaget
2011 Rehabilitering av oppganger, inkl. nye postkasser og belysning
2008 Spyling av Soilrør
2008 Nye vinduer og ytterdører
2007 Porttelefoner
2002 Nye stigeledninger/sikringsskap vår -02
2000 Gjennomgang og oppgradering av elektrisk anlegg (felles og leiligheter)
1990 Maling og reparasjon av yttervegger
1980 Yttertak
Listen er et utvalg.
Ellers er det utført en rekke løpende tiltak, som dokumentering av soilrør og stigerør og utbedring etter prioritering av behov, dokumentasjon og spyling av tak og takrenner mv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: