Kjendiser i gården

Enhver bygård med respekt for seg selv klarer vel å huske kjendiser, originaler og personer som har utmerket seg.

I Erika Nissensgt. bodde det to brødre som gjorde seg bemerket på hver sin måte. Det var Torbjørn Ruste, som ble kalt «Ørnen», pga sin karakteristiske hoppstil. Han var en stor skihopper i Nydalen Skiklubb. Broren Ivar Ruste vil kanskje flere huske som bl.a. parhesten til Odd Grythe i programmet «Husker du?» på fjernsynet.

Wam og Vennerød, som også bodde i Erika Nissensgt. – har laget flere spillefilmer. Der bodde også Krosby, en lovende skøyteløper, før han havnet helt på glattisen. Terje Strømdal, kjent skuespiller i dag, vokste opp hos bestemoren sin i Erika Nissensgt. Ikke alle som gjorde seg bemerket, bodde i Erika Nissensgt. Thomas Hoffmann i Agathe Grøndahlsgt. 16 var anerkjent bokser i sin tid.

I Åsengt. 17 bodde pianisten Anthonsen. Han tok alltid på seg hvite hansker når han gikk ut med søpla. Det var viktig å spare hendene sine, det var jo de han levde av. I Agathe Grøndahlsgt. har det bodd og bor ennå pianister. Ivar Anton Waagaard flyttet for år siden. I dag bor Arnhild Vik her.

Neste kapittel: Kilder

%d bloggere liker dette: